Talált weboldalak ebben a kategóriában: Egészséges és finom > 11 weboldal. Kategória leírása: Káposzta: Egészséges és finom. Olcsó, vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldség és rengeteg gyógyhatással is rendelkezik.
Az egészséges emésztés titkahttp://www.webbeteg.hu/cikkek/lactiv/12255/az-egeszseges-emesztes-titka--kap ... A bélrendszer egészséges működéséhez, s ezzel együtt az egészséges élethez elengedhetetlen az, hogy a káposztafélék családjából megfelelő mennyiségben fogyasszunk.  Vital.hu: Káposztával a rák ellen?http://www.vital.hu/themes/health/cabbage1.htm Tápanyagtartalma, fekélyellenes hatása, rákmegelőző élelmiszer. Ezt a mindig kéznél lévő zöldségfélét széles körben alkalmazza a hagyományos népgyógyászat. Nem csak, hogy vitaminokban, tápanyagokban gazdag étel, de a már tudományosan igazolt gyógyhatása és betegségmegelőző szerepe is jelentős.  Méregtelenít és fogyaszthttp://www.vecsesisavanyukaposzta.hu/erdekessegek+a+savanyusaghoz/egeszseges ... Azt eddig is tudtuk, hogy a savanyú káposzta egészséges, sok C vitamint tartalmaz. Most új oldaláról ismerhetjük meg: segít a fogyókúrázóknak. Könnyen,gyorsan leadhatunk 2-3 kilót.  3 napos káposztakúra a téli felüdülésérthttp://www.wellnesscafe.hu/dieta/2007/3_napos_kaposztakura_a_teli_feludulesert 3 napos káposztakúránkkal fontos lépést tehetsz annak érdekében, hogy a dohányzás, gyógyszerek és vegyi anyagok káros hatásai miatt esetlegesen kialakuló tumorsejtek ellen védekezhess!  A téli csodaszerhttp://magyar-videk.hu/nyavalya/savanyu-kaposzta-a-teli-csodaszer Lehet, hogy a szaga kellemetlen, de íze és jótékony hatása kárpótol érte. A savanyú káposzta amellett, hogy rengeteg C vitamint tartalmaz, hozzájárul a bélrendszer, a keringés és a bőr egészségéhez is.  Jó fejek - a káposztahttp://www.termeszetes-egeszseg.com/kaposzta.html A káposzta igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem dinsztelve (párolva) köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel formájában is fogyasztható, de változatos főzelék, tésztaétel, sütemény, savanyúság is készíthető belőle. Táplálkozáskutatók akkor is ajánlják a káposzta étrendbe való beiktatását, amikor nem abból készül a főétel.  Gyógynövénytár: Fejes káposztahttp://www.hazipatika.com/topics/gyogynovenytar/herbs/Fejes_kaposzta?id=50 Igen jó hatással van az emésztőrendszerre, segít helyreállítani a bélflórát. A nyers káposztalé gyorsítja a gyomor- és nyombélfekély gyógyulását, védi a gyomor-nyálkahártyát. A savanyú káposzta leve alkalmas emésztési panaszok, főként székrekedés mérséklésére, mert hashajtó hatású, de arra érzékenyeknél enyhén puffasztó is lehet.
Gyulladásos fogínyre jótékony hatással bír. A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre használják, valamint a növény összetört vagy savanyított leveleit enyhe bőrgyulladások, bőrsérülések kezelésére ajánlották.
Nem bizonyított, de feltételezhetően antioxidáns tartalma miatt lassítja a karcinogén (rákkeltő) anyagok felszívódását a szervezetben. Konyhai felhasználás: Főzve, levesek, főzelékek, saláták formájában.  Kelbimbó: egy egészséges ajánlat télrehttp://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/Kelbimbo_egy_eges ... A kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál is lágyabb, a rostjai is finomabbak. Ennek a zöldségfélének a jelentőségét változatos felhasználhatósága, remek íze mellett az adja, hogy november-decemberben, akár enyhébb fagyban, hó alól is "szüretelhetjük", vagyis akkor jutunk gazdag vitamintartalmú friss zöldségféléhez, amikor már semmi más nem szedhető a kertben.  Jó fejekhttp://www.hazipatika.com/topics/vitaminabc/articles/Kaposzta_jo_fejek?aid=2 ... Olcsó, egész évben kapható, gazdag tápértékű és változatos formában elkészíthető - ennyi jó tulajdonsága ellenére méltánytalanul hanyagoljuk egyik legértékesebb zöldségfélénket, a fejes káposztát.  Népgyógyászat: Vöröskáposztahttp://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/voroskaposzta-3.html Egészségügyi szempontból értékes magas B- és C-vitamin tartalma miatt, továbbá jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz. A káposzta növeli az étvágyat és javítja az emésztést. Étkezés után hosszabb ideig a jóllakottság érzetét kelti, ezért a fogyókúrázóknak is ideális táplálék.  Bio+Active vöröskáposzta csíra kapszulahttp://www.bioboltaruhaz.hu/BioActive-BioActive-v%F6r%F6sk%E1poszta-cs%EDra- ... Brit tudósok szerint a káposztafélékben lévő anyagok hatékonyan csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, a sok káposztát fogyasztók körében. Hatása: erősíti a csontokat, fogakat, nyirokmirigyeket. Glükozionátok nevű vegyületcsoportja akadályozza a rák kialakulását. Leghatásosabb növényként említik a nyelőcső-, gyomor-, vastagbél-, végbélrák leküzdésében, kiemelkedően fontos szerepe lehet a tüdő-, prosztata- valamint a hólyagrák legyőzésében is. Hormonoktól függő daganatok (például a mellrák és a bőrrák bizonyos fajtái) növekedését akadályozza. 
|
| Oldal leírása kaposzta.wyw.hu: Káposzta katalógus. Káposzta információk, káposztával, káposztafélékkel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Káposzás ételek és káposzta receptek. Gyűjteményünkben 205 válogatott káposzta témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |