Magyar konyhahttp://directory.wyw.hu/Gasztronomia/Magyar_konyha/ WYW global directory: Magyar konyhával kapcsolatos információk és weboldalak gyűjteménye. Ajánlj TE is gasztronómia témakörrel foglalkozó weboldalt gyűjteményünkbe.  Székelyföldi töltöttkáposztahttp://www.toltottkaposzta.ro/ Erdélyben Gyegyószentmiklóson található a "Székelyföldi töltöttkáposzta" készítő manufaktúra, amely tudomásunk szerint azegyetlen olyan hely ahol nagy tételben és kimondottan csak töltöttkáposztát készítenek, a hagyományokhoz hűen kézzel. Magyarországon és Romániában több helyen is megvásárolható.
Gyergyói íz dobozba zárva! Két féle tárolási módban kerül forgalomba, egyrészt frissen, előhűtött állapotban, másrészt, mint gyorsfagyasztott termék. Természetesen tartósítók és adalékanyagok nélkül!  desszert.eu - Toros káposztahttp://desszert.eu/toroskaposzta Egy igazi téli étel! Az ilyenkor eltett savanyú káposzta felhasználására rögtön egy jó tipp. Toros káposzta recept képekkel, lépésről-lépésre.  Bódi Margó receptjei: toroskáposztahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110128-bodi-margo-receptjei-toros-kaposzta ... A toroskáposzta ízletes, kiadós fogás lehet egy-egy hideg téli napon. Bódi Margó most a bodagot ajánlja mellé, és azt is elárulja, hogyan készíti a kenyeret helyettesítő finomságot.  hevesi disznótoros káposztahttp://antalvali.com/boszorkanykonyha/hevesi-disznotoros-kaposzta.html Ezt a receptet drága anyósomtól tanultam szintén. Hagyományos hevesi étel. Minden disznóvágáskor és új évkor ezt készítjük. Gyors, egyszerű és egészséges.  Recept: Toroskáposztahttp://recept.bz/toroskaposzta.html A káposztát kicsavarom, ha nagyon savanyú, kicsit kimosom, a levét félreteszem, és kevés vízzel, vagy lével odateszem lassan párolódni. A sertéshúst feldarabolom, és a felmelegített zsíron a hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel fokhagymás sültet készítek, amit az elején kevés vízzel előbb párolok, majd mikor puha a hús, lesütöm, kissé megpirítok. Jó sok fokhagymát használjunk, mert a káposztát is ez fogja fűszerezni...  Toros káposzta recept | NOSALTYhttp://www.nosalty.hu/recept/toroskaposzta-3 Ezt a receptet a nejemtől tanultam, Ő mesélte, hogy disznóvágáskor készítik náluk mindig ezt az ételt. Sajnos, még nem voltam náluk disznóvágáson, de attól még sokszor főzzük, mert nagyon finom és tápláló, tiszta függő vagyok már rá...  Káposzta, torosanhttp://naplokonyhaja.naplo-online.hu/cgi-bin/ms/konyha.cgi?ID=190&online=naplo Hagyományos disznótoros étel elkészítését mutatta be nekünk Menyhárt László. Az ízletes, kiadós egytálétel a kezdő szakácsok számára is könnyen teljesíthető feladatot jelent.  Alföldi toroskáposztahttp://grocceni.com/recept/alfolditoroskaposzta1.html Egy fazékban lerakok egy sor savanyú káposztát, erre egy sor karikára vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, megszórom paprikával, borssal, sóval. A rétegezést addig végzem, míg a hozzávalók tartanak. A tetejére káposzta kerüljön...  Magyar disznótorhttp://www.algyoihalaszcsarda.hu/disznotor.html Hótakaró alatt szunnyad az ősszel földbe vetett mag, kihalt, néptelen a táj, téli álmát alussza a természet. De figyeljünk csak, a hajnali ködben mintha fénycsíkok bodorodnának az ég felé, s embereket látnánk a szabad tűz körül tevékenykedni. Csak a táj alszik, az emberek számára ezekben a kemény téli hetekben jött el az ideje az év egyik legnagyobb és legszínesebb - a szó szoros értelmében - élvezetekben leggazdagabb eseményének: a disznótornak...  Finomreceptek: Párolt lila káposztahttp://www.finomreceptek.hu/koretek/parolt-kaposzta-recept A megtisztított, rostjával merőlegesen szeletelt lilakáposztát enyhén megsózzuk, a tisztított vöröshagymát fél karikára felszeleteljük. Ezt követően olajban a cukrot karamellizáljuk, és benne a köményt kipattogtatjuk, majd a szeletelt vöröshagymát gyorsan hozzákeverjük...  Párolt káposzta receptekhttp://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/koretek/parolt-kaposzta NoSalty.hu a Webszakácskönyv. Köretek: Párolt, dinsztelt káposzta receptek gyűjteménye, fotókkal.  Tomakonyha: Párolt káposztahttp://tomakonyha.blogspot.com/2010/02/parolt-kaposzta.html Ki lett adva ukázban a hétvégén, hogy a család sült kolbászt enne kolbászzsírral kevert krumplipürével. Nem gond, viszont ehhez kell a jóféle párolt káposzta is, anélkül nem lehet disznótorost enni...A párolt káposzta melegen és hidegen egyaránt remek kísérője lehet a disznótorosnak, sertés sülteknek, sült liba vagy kacsahúsnak.
Tehetjük szendvicsbe, ehetjük zsíros kenyérrel vagy csak úgy magában is.  Disznótoros kemencés töltött káposztahttp://www.pluszportal.ro/web/index.php?option=com_content&task=view&id=2448 ... Ambrus Gizella, a népszerű Citadella vendéglő, azaz a "Gizi csárda" tulajdonosa, mesterszakács ízeiről ismert Erdélyben, Székelyudvarhelyen és környékén. A panzió és a vendéglő helyi, hazai és nemzetközi elismertségét számtalan díj, serleg és oklevél bizonyítja, amelyeket különböző hazai és anyaországi gasztronómiai rendezvényeken és versenyeken ítéltek oda.
Receptjeiből a Plusz Portál kedves Olvasói is több alkalommal ízelítőt kaptak már. Most fogadják szeretettel a „Disznótoros kemencés töltött káposzta receptjét, amely megjelent Gizi asszony „Ízes Erdély” című szakácskönyvében.  Párolt káposzta almával és köménnyelhttp://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/parolt_kaposzta_almaval_es_komennyel A fejes káposztát általában nem soroljuk a legváltozatosabban elkészíthető zöldségek közé, holott valójában ott lenne a helye: dinsztelhetjük, vízfürdő felett párolhatjuk, megfőzhetjük, vagy akár salátaként, nyersen is fogyaszthatjuk. Ebben a receptben köménnyel és ropogós dióval ízesítjük.  Kulinárisvilág: Párolt káposzta recepthttp://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/parolt-kaposzta Itt egy kis téli vitaminbomba, amit még a vegetáriánusok is élvezhetnek. Persze ahány ház, annyi szokás, így ez a verzió is megér egy próbát...Tipp: az ecettel és a cukorral csínján kell bánni, ezért inkább szétosztva add a káposztához és közben kóstolgasd...  Fejes káposzta - Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Fejes_k%C3%A1poszta A fejes káposzta vagy édes káposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Szinte egész évben fogyasztható. A káposztát már több mint 4000 éve termeszti az ember. Egész évben megtalálható asztalunkon, finom és változatos ételek készíthetők belőle. Nyersen, főzve, tartósítva, savanyítva egyaránt ízletes. Enyhe zamatával és ropogós állagával egyike a legfinomabb zöldségeknek.  Káposztás keltgombóchttp://www.praktika.hu/konyhaban/kaposztas_keltgomboc/5570/ Borbás Marcsi egy jellegzetes bácskai étellel, a káposztás kelt gombóc elkészítésével mutatkozik be lapunkban. Szeretettel, szívvel lélekkel süti-főzi ételeit, és mesél hozzá.
Sokáig azt gondolta, hogy a keltgombóc csak a régi, érzelemgazdag esték miatt a kedvenc étele, de tapasztalatai szerint mindenkit elbűvöl. Az övé persze soha nem olyan, mint a nagymamáié, de ezt ráfogja a sparhert hiányára, a hozzávalók másságára. Különös, hogy bár nagyon egyszerű, olcsó és laktató étel, mégsem találta meg az országban máshol, tehát a keltgombóc bácskai különlegesség.  Anya, ez isteni!... - Lucskos káposztahttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2008/06/lucskos-kposzta.html Ez a levesnek sűrű, egytálételnek híg étel receptje is benne van a nagyon fontos, főleg családi recepteket tartalmazó füzetembe, közvetlenül a csülkös bableves receptje után. Az a különbség, hogy bablevest még sosem főztem (míg Édesanyám él, nem is fogok, olyat mint Ő úgy sem tudnék), lucskos káposztában már jó vagyok..  Disznótoros rakotthttp://www.nosalty.hu/recept/disznotoros-rakott-kaposzta Disznótoros rakott káposzta recept - No Salty. A februári Príma Konyha Magazinban találtam ezt a receptet is.
A mélyhűtőben hónapok óta figyelt egy jó adag hurka, ami erre az ételre várt.  Bódi Margó: Szabolcsi töltött káposztahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101126-szabolcsi-toltott-kaposzta.html Ez a klasszikus magyaros fogás minden háznál ismert és szeretett étel - de nem úgy, ahogy Margó készíti...  Egészséges és még fogyaszt is! - A káposztaleveshttp://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/egeszseges-es-meg-fogyaszt-is-a-kaposz ... A leves egészségünk megőrzésének egyik leghatásosabb fegyvere. Az őszi hidegben nincs is jobb egy forró levesnél, ami átmelegíti a testedet, laktat, mégsem hizlal és még egészséges is. Sokan nem is tudják, hogy mennyire hasznos, pedig a leves beindítja a vérkeringést, serkenti az anyagcserét, valamint tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.  Székelykáposzta vagy székelygulyáshttp://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kelyk%C3%A1poszta A székelykáposzta vagy székelygulyás a magyar konyha sajátos étele. Nevével ellentétben nem székely eredetű, a hagyományos erdélyi konyha nem ismeri. Friss fehér kenyérrel illik kínálni, könnyű fűszeres vörösbor (például kadarka) társaságában. Az asztalon mindig legyen friss hideg tejföl és csípőspaprika-krém is!  Aradi disznótoros töltött káposzta recepthttp://receptek.tv/?oldal=49&uid=20&n=12 A lapockát megdaráljuk. A rizst többször váltott vízben átmossuk, és kissé lecsepegtetjük. Sós vízben félig megfőzzük, majd a darált húsból, a félig főtt rizsből, a tojással, sóval, borssal tölteléket keverünk. A savanyú-káposzta levelekbe egyenletesen elosztjuk, és a már említett módon becsomagoljuk. 7-8 literes lábos alját kirakjuk az eldarabolt szalonnabőrrel, ezt meghintjük egy nagyon vékony réteg apró káposztával. Megsózzuk, majd rákarikázunk egy kis csípős paprikát.
Megrakjuk a felszeletelt friss kolbásszal, ezt megint egy vékony réteg apró káposzta követi.  Mama főztje: Paradicsomos káposztahttp://mamafoztje.blogter.hu/434762/paradicsomos_kaposzta Gyerekkorom napközis éveiben ez volt számomra az ételek réme. Hogy nagymama koromra mégis mitől szerettem meg, arról fogalmam nincs. Aki szereti, annak közreadom, ahogy én készítem.  Savanyú káposzta házilaghttp://rigorkaja.blogter.hu/123931/savanyu_kaposzta_hazilag A savanyú káposztát házilag pofonegyszerű elkészíteni, semmi ördöngösség nincs benne, és a hordós káposzta 2-3 hetes érési ideje alatt akár 3 nap alatt is beérik, az íze pedig
tapasztalataim szerint veri a nagyipari változatot. Lássuk hogyan készíthetjük el házilag ezt a több ezer éve kedvelt savanyúságot, ami már a kínai fal építésekor is a munkások elsőszámú c-vitamin forrása volt.  Magyaros savanyúkáposzta leveshttp://www.fozniakarok.hu/magyaros_savanyukaposzta_leves A hagymát apróra vágom, a káposztát kicsavarom és 3-4 centis szálakra vágom, a kolbászt felkarikázom. A hagymát az olajon megfonnyasztom. Ráteszem a káposztát, s állandóan keverve megpirítom. Ráhintem a lisztet, és néhány percig együtt pirítom...  Limara péksége: Káposztás pogácsahttp://limarapeksege.blogspot.com/2011/09/kaposztas-pogacsa.html Tegnap csajos klub volt. Bár mindig megbeszéljük, hogy legközelebb senki sem süt, ezt soha nem tartjuk be. Gondolkodtam,hogy édeset vagy valami sósat vigyek. A piacon gyönyörű káposzták kellették magukat az egyik asztalon, azonnal eldőlt, hogy jó kis hajtogatott káposztás pogácsát viszek.  Kifőzde: Párolt savanyúkáposzta recepthttp://www.kifozde.hu/kisablak.php?sorsz=139 Kifőzde: Párolt savanyúkáposzta recept. A savanyúkáposztát alaposan kicsavarom, felvagdosom, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, lazán forró zsírba teszem...  A savanyú káposzta készítésehttp://www.edenkert.hu/elet-mod/megeheztel-/savanyu-kaposzta-elkeszitese-rec ... A savanyú (más néven erjesztett) káposzta készítése hagyományosan a betakarításkor megmaradt káposztafejek felhasználására szolgált. Ez egy olyan hagyomány, amelyből régen az egész család kivette a részét. Ebben a cikkben a savanyú káposzta készítését szeretném ismertetni, továbbá arról is szó lesz, hogy miért is olyan egészséges a savanyú káposzta fogyasztása.  Szellem a fazékban: Paradicsomos káposztahttp://szellemafazekban.blogspot.com/2010/07/paradicsomos-kaposzta.html Az a bizonyos klasszikus paradicsomos káposzta. Én nagyon szeretem. Ízletes, gyorsan elkészül és könnyű étel.  Univer Receptek - Székelykáposztahttp://www.univer.hu/recipies.php?rid=103 A húst 1-1,5 centis kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel ízesítve, az olajon fehéredésig sütjük. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, a borssal, a majoránnával és a fokhagymakrémmel ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát meg a paradicsomot vagy lecsót is hozzáadjuk...  Székelykáposzta (Ragoút de porc á la Székely)http://desszert.eu/szekelykaposzta_recept A Székelykáposzta egy igazán hazai, és igazán kiváló étel. Ez a "nagy könyv" szerinti recept, természetesen mindenki a helyi szokásnak megfelelően módosíthatja.  Kapros, lucskos káposztahttp://www.nosalty.hu/recept/lucskos-kaposzta-3-kapros-husgomboccal No Salty receptek: Kapros, lucskos káposzta, húsgombóccal. Egy vidéki étteremben ez az egyszerű, de nagyszerű étel volt a napi ajánlat. Még előtte soha nem is hallottam kapros lucskos káposztáról.  Székelykáposzta rizzselhttp://amari.blog.hu/2009/12/31/szekelykaposzta_8 A székelykáposzta is olyan étel, hogy nincs hozzá kőbe vésett írás, minden háztartásban más, egyéni módon készítik.  Kolozsvári rakott káposztahttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2010/01/erdelyi-rakott-kaposzta.html Anya, ez isteni!...", avagy Gabojsza konyhája: Kolozsvári rakott káposzta recept.  Csináld magad: savanyú káposzta házilaghttp://www.nlcafe.hu/gasztro/20111208/csinald_magad_savanyu_kaposzta_hazilag ... Nők Lapja Cafe - Csináld magad: savanyú káposzta házilag. Ha szeretnénk, hogy a savanyú káposztánkban a káposztán és a saját ízlésünk szerinti fűszereken kívül más ne legyen, akkor érdemes nekiállni házilag savanyítani. Igazán nem bonyolult, csak egy nagy, 5 literes cserép- vagy üvegedény kell hozzá, és némi türelem.  Bográcsos székelykáposzta receptekhttp://www.femina.hu/recept/bogracsos_szekelykaposzta_receptek femina.hu - Bográcsos székelykáposzta receptek. Eleged van a paprikás krumpliból? Ismerkedj meg a székelykáposzta bográcsos változataival, hiszen lassan itt a kerti partik szezonja. A székelykáposztát nem csupán a tűzhelyen, de bográcsban is elkészítheted. Sőt, így talán még finomabb is, mint a sima házi változat. Tudd meg, hogy vidéki háziasszonytársaid mivel lepik meg vendégeiket, és próbálkozz meg te is mesés receptjeinkkel: Bográcsos székelykáposzta, Tejfölös székelykáposzta bográcsban, Szalonnás székelykáposzta és Lecsós székelykáposzta.  Zsidek László: hajdúsági töltött káposztahttp://www.zsidek.hu/index.php?from=recept&id=117 A darált húsból és a kockára vágott füstölt tarjából húsos tölteléket készítünk úgy, hogy hozzáadjuk a nyers rizst, a fűszereket, majd jól összedolgozzuk kevés langyos vízzel. A káposzta leveleit leforrázzuk sóval, borssal, babérlevéllel, ecettel ízesített vízben. A leforrázott édes káposztát betöltjük a töltelékkel...  Orosz káposztaleves recepthttp://www.nosalty.hu/recept/orosz-kaposztaleves NoSalty a webszakácskönyv: Orosz káposztaleves recept. Nagyon finom, kiadós egytálétel.  Káposzta savanyításhttp://www.taktaszada.hu/recept_kaposz.php Káposzta savanyítás, magyar káposztás ételek. A káposzta tisztítást nagyon gondosan kell végezni, mert a legkisebb betegrész nem kívánatos íz- és szaganyagokat kelt a késztermékben. A tisztítás során kell a torzsavégeket is levágni. Tisztítás, szeletelés, betöltés, sózás, fűszerezés, taposás, lefedés és lenyomatás, erjesztés, tárolás...  Sütőben sült töltött káposztahttp://www.pink.hu/kukta/sutoben-sult-toltott-kaposzta-recept-2164114 Idén az ünnepekre készíts különleges töltött káposztát – sütőben. Bár a Laptopkonyha csapata tagine tálban főzte meg, hagyományos fazékban is tökéletes lesz. 
|
| Oldal leírása kaposzta.wyw.hu: Káposzta katalógus. Káposzta információk, káposztával, káposztafélékkel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Káposzás ételek és káposzta receptek. Gyűjteményünkben 205 válogatott káposzta témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |