Talált weboldalak ebben a kategóriában: Káposzta receptek idegen nyelven, receptek más kultúrákban > 8 weboldal. Kategória leírása: Káposzta receptek idegen nyelven: Káposzta receptekkel más népek gasztronómiai kultúrájában is találkozhatunk. Cabbage, cabbage Soup, Hungarian Cabbage Stuffed, cabbage Roll, recipe, Kohl, sauerkraut, Kohlroulade.
Reuben sandwich (USA)http://whatscookingamerica.net/History/Sandwiches/ReubenSandwich.htm Reuben sandwich (USA) - Savanyú káposztás melegszendvics. Majonézzel (vagy Ezersziget dresszinggel) megkent két szelet rozskenyér. Az egyik szeletre tegyünk egy réteg savanyú káposztát, tetejére "corned beef" következik, majd egy szelet ementáli sajt. Végül borítsuk rá a másik szelet rozskenyeret a majonézes felével. Kívül vékonyan kenjük be vajjal a szendvicset és pirítsuk grillen vagy toast-sütőben egyenletes barnára.  Bigos: Lengyel húsos káposztahttp://www.168ora.hu/lengyelkonyha/a-fuszerek-kozul-nem-hianyozhat-az-aszalt ... A híres-nevezetes bigos tulajdonképpen a székelykáposzta testvére. Alapvető jellegzetessége, hogy nincs olyan recept, amely ne legalább 8 személyes adaggal számolna, tehát nagy mennyiségben készítik, a másik tulajdonsága, hogy minél tovább főzik, annál jobb lesz. És persze: ahány ház, annyiféle módon csinálják, szinte lehetetlen alapreceptről beszélni. Bele lehet tenni mindenféle húst, főttet, sültet, füstöltet, disznót, marhát, szárnyast, szalonnát, kolbászt, minél többféle van benne, annál jobb.  elzászi savanyú káposzta (francia)http://www.aftouch-cuisine.com/recette/choucroute-alsacienne-29.htm Az elzászi savanyú káposzta (Choucroute Alsacienne) mindig fehérborban főzik meg és lehetőleg libazsírral.  Scsí leves (orosz)http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/suru+scsi Scsí az orosz konyha levese, melynek fő alkotóeleme a savanyú vagy friss káposzta. Van hígabb, van sűrűbb. Ez utóbbiból készítünk egy tányérra valót. Nagyon finom!  Borscs, orosz céklaleves (káposztás)http://mindenkaja.blog.hu/2010/10/16/borscs_orosz_ceklaleves Az oroszok kedvelt céklás káposzta levese a borscs , azaz борщ. Bár az ukránok inkább vallják saját receptjüknek. Neve az ószláv brs szóból ered, ami céklát jelent. Elkészítésének számos változata létezik. Ha belekeverjük a levesbe a tejfölt , akkor Barbie rózsaszín levest kapunk, de ez senkit se riasszon el, mert az ízek harmóniája kárpótolja érte. Másnap újramelegítve az igazi, mint nálunk a töltött káposzta!  Enni Lengyelországban - a bigoshttp://egyunkigyunk.postr.hu/enni-lengyelorszagban-a-bigos Gondolom, első blikkre nektek is a székelykáposzta ugrik be, ami nem csoda. A bigos pont úgy néz ki, mint a mi káposztás kajánk, talán a színe sötétebb, amióta a spanyolok és portugálok a paradicsomot meghonosították Európában. Főleg téli étel (a tradicionális karácsonyi menüből például egyszerűen nem hiányozhat), de bármikor leküzdhető.  Káposztás pirog (orosz)http://www.pink.hu/kukta/egyszeru-kaposztas-pirog-recept-kelt-teszta-2119812 Laktató második fogás lehet a hagyományos, kelt tésztából készült orosz étel, a káposztás pirog. Próbáld ki! 
|
| Oldal leírása kaposzta.wyw.hu: Káposzta katalógus. Káposzta információk, káposztával, káposztafélékkel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Káposzás ételek és káposzta receptek. Gyűjteményünkben 205 válogatott káposzta témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |