Káposztafesztivál, rendezvények > Káposzta - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Káposztafesztivál, rendezvények > 5 weboldal. Kategória leírása: Rendezvények, programok: Káposztafesztiválok, gasztronómiai események.
Szponzorált linkek
Vecsési Káposzta Fesztivál
http://www.vecsesikaposztafeszt.hu/

Ahhoz, hogy a vecsési káposzta hungarikummá váljék, (mint pl. a szegedi paprika) az önkormányzat és a feldolgozók együttműködése szükséges. A vecsési káposzta hírnevének megőrzése, a különleges minőség biztosítása a mi generációnk feladata. Ennek jegyében szervezzük meg évente a Káposztafeszt–et hiszen nem lehet más célunk, mint a generációról generációra öröklött hagyományok továbbvitele és fejlesztése, a méltán híres vecsési káposzta hírnevének további öregbítése kontinensünkön és szerte a nagyvilágban.

Vecsési Káposzta Fesztivál
demecseri káposztás napok
http://kaposztasnapok.hu/

Demecser neve a köztudatban úgy élt, mint a káposztasavanyítás prominens helye. A természeti adottságok, a föld, az infrastruktúra lehetővé tette a nagyüzemi gyártást is. Demecseri káposztás napok: A káposztás ételeket főző és kóstoltató csapatok mellett színes kulturális program, kirakodóvásár, kézművesek, versenyek, tombola várja az ide látogatókat.

demecseri káposztás napok
Vecsési káposzta ünnepe
http://www.vecsesisavanyukaposzta.hu/vecsesi+kaposzta+unnepe/vecsesi+kaposzt ...

Vecsési Káposzta Ünnepe (Wetscheser Krautfesta) A Vecsési Káposztafeszt időpontja: minden év szeptembere. Helyszíne: Vecsés, Faluközpont (Epres). Minden év őszén megrendezésre kerülő egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ünnepség. 2 nap a káposzta körül! Káposztás ételkülönlegességek főzése, kóstolása, vására. Savanyúságverseny, Káposztafeszt Foci Kupa. Terményáldás a Falusi Óplébánia templomban, Zenés felvonulás, koncertek, híres fellépők, kirakodó vásár, gyermek hinták, légvárak...

Vecsési káposzta ünnepe
Töltöttkáposzta Fesztivál - Parajd
http://www.kaposztafesztival.ro/

A Nemzetközi Töltöttkáposzta Fesztivál, Románia első gasztronómiai fesztiválja, egy egyedi és jellegzetesen Parajdhoz fűződő esemény lett. Parajd – egy Hargita megyei kis község – a Görgényi havasok lábánál, Maros megye határán fekszik. A Töltöttkáposzta-Fesztivál minden évben szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre. Gyökerei 18 évvel nyúlnak vissza a múltba, egy nemzetközi konferenciáig, melynek témája a falusi turizmus volt és szintén Parajdon zajlott. E rendezvény keretén belül jelen volt Alexandru Mironov úr is, az akkori Ifjúsági és Sport Miniszter. Ő vetette fel az ötletet mindkét félnek, a román és a magyar jelenlevőknek, hogy tegyék félre a két nemzet közti nézeteltéréseket és fogjanak gasztronómiai „csatába” a töltöttkáposzta területén, amely olyan részét képezi a konyhaművészetnek, mellyel mindkét nép büszkélkedhet. A kihívást elfogadták és így került megszervezésre az első fesztivál Pusztamérgesen, Magyarországon 1994-ben...

Töltöttkáposzta Fesztivál - Parajd
Káposztafesztivál Székelyföldön
http://www.dunatv.hu/otthon/kaposztafesztival_szekelyfoldon.html

Az erdélyi konyha egyik legkelendőbb zöldsége a káposzta, és ahogy azt a híres káposztatermelő falu, Kobátfalva lakói mondják, az egyik legfinomabb is. "Énnékem csak azon kell törődnöm, hogy mikor ehetünk káposztát." Így sírta vissza a káposztás ételeket Mikes Kelemen, még Törökországban is. Nem csoda hát, ha évente megünneplik a káposztát Székelyföldön. Már csak az a kérdés, a szárhelyi vagy a kobátfalvi káposzta a jobb?

Káposztafesztivál Székelyföldön
Hirdetések
Oldal leírása
kaposzta.wyw.hu: Káposzta katalógus. Káposzta információk, káposztával, káposztafélékkel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Káposzás ételek és káposzta receptek.
Gyűjteményünkben 205 válogatott káposzta témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 205 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 2 | Linkre kattintás összesen: 12405